Binga mand- M07 32cm

24,95

De Binga baskets zijn een mooie manier om wat traditionele Afrikaanse ambacht en sfeer in huis te halen. Mix verschillende maten en hang ze gegroepeerd aan je muur voor een prachtige, natuurlijke blikvanger. Ook mooi als decoratieve mand op je salontafel. Of gebruik een grote mand als fruitschaal in je woonkamer of voor tijdschriften. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Afmeting: diameter 32 cm – hoogte 5 cm
Kleuren: bruin + beige
Handgemaakt in Zimbabwe

Op voorraad

Deze prachtige handgemaakte Binga manden zijn een traditioneel fair trade product uit Zimbabwe. De Binga manden, ook wel Tonga manden genoemd, zijn gemaakt van allerlei natuurlijke en plaatselijk geoogste materialen, met als basis palmbladen van de Ilala palm, en worden geverfd met boomschors. Het maken van zo’n mand is een arbeidsintensief proces. Het produceren van een gemiddelde mand duurt gemiddeld twee weken.

Ophangen
De Binga baskets hang je eenvoudig op aan de muur met een klein spijkertje die je door het weefpatroon in de muur bevestigt. Zo hangt de manden mooi strak tegen de wand en het spijkertje valt weg in het weefpatroon.