Roze waxinelichthouder – K02

12,95

Waxinelichthouder uit Kenia

Het gladde, koele oppervlak van het speksteen vormt de perfecte achtergrond voor een zacht flakkerende vlam. Of je nu een gezellige sfeer creëert voor een rustige avond thuis of de stemming erin brengt voor een speciale gelegenheid, deze theelichthouder voegt een vleugje Afrikaanse warmte toe aan elke ruimte.

Deze handgemaakte waxinelichthouder is niet alleen functioneel en mooi, maar vertelt ook een verhaal. Met deze waxinelichthouder steun je het talent en de traditie van Keniaanse ambachtslieden en draag je bij aan het behoud van hun unieke ambacht.

Afmeting: ca. 11 cm x 6 cm
Gewicht: 500 / 600 gr
Kleuren: roze met wit geometrisch design

Op voorraad

Waxinelichthouder uit Kenia

Kisii steen is een zachte speksteen die gedolven wordt in de mijnen rond Tabaka in de westelijke Keniaanse provincie Kisii. Een aantal kunstenaars maakt er allerlei soorten beelden van in allerlei kleuren, vormen en maten.
De mannen delven de steen en maken de uiteindelijke vorm met beitels en vijlen. De vrouwen polijsten alle producten door ze te bewerken met water en zand en maken de schilderijen. Tot slot worden de producten ingewreven met olie om de kleur beter tot zijn recht te laten komen.

Kleur: roze met wit geometrrisch design