Wullinkamma Clinic

10% van alle bestellingen van Colours of Africa webshop gaat naar Wullinkamma Kliniek

Wij verzamelen o.a. medicijnen en babykleding in Nederland en versturen dit naar Gambia.
Daarnaast proberen wij te ondersteunen bij de aankoop van flesvoeding maar ook medicijnen voor de behandeling van malaria.
Door jouw bestelling bij Colours of Africa help jij ook! Op dit moment wordt 10% van alle orders gedoneeerd aan Wulllinkamma Clinic.

Door: Del Dallimore

Kort na de opening van onze basisschool in Wullinkamma overleed een van onze jongste jongens aan malaria.
Dit drama was de aanleiding voor de opening van onze Arribaja kliniek in 2014, omdat de dichtstbijzijnde overheidskliniek veel te ver weg was om een ziek kind te vervoeren.

We bieden volledig gratis medische zorg voor meer dan 1000 kinderen en leerkrachten op onze scholen. Daarnaast geven we ook gratis medische zorg aan kinderen jonger dan 5 jaar die lijden aan malaria, brandwonden, longontsteking of diarree, omdat dit de meest voorkomende doodsoorzaken zijn in deze leeftijdsgroep. Overheidsklinieken hebben vaak onvoldoende medicijnen, en dan vooral in de zomer voor malaria.

Elke donderdag delen we 'Baby Bags' uit aan nieuwe moeders, die meestal gedoneerde babykleding, zelfgebreide dekens, mutsjes en truien bevatten.

In onze kleine kliniek met 4 bedden worden ook één keer per maand zwangerschapscontroles gehouden.
Gambia heeft een zeer hoge moedersterfte. Wanneer een moeder sterft, worden de overgebleven gezinsleden vaak over verschillende familieleden verdeeld om te worden verzorgd.

De verzorgers van baby's waarvan de moeder is overleden, hebben de extra moeilijkheid om flesvoeding te kopen. Het gemiddelde maandloon hier is ongeveer 35 euro, en twee blikken zuigelingenmelk per week zouden dit hele bedrag opslokken. Onze kliniek probeert deze verzorgers te helpen door melk, sterilisatietabletten, medische verzorging en kleding voor de baby te verstrekken gedurende het eerste levensjaar (wij zouden graag nog een paar maanden langer doorgaan, maar dat is op het ogenblik onmogelijk).
Wij zien de baby's wekelijks, behalve een paar die te ver weg wonen om elke week te komen, en die om de twee weken kunnen komen. Na één jaar krijgt de baby nog steeds gratis medische hulp en kleding, en als het kind uit het dorp komt, bieden we gratis kleuteronderwijs vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Op dit moment hebben we meer dan 50 baby's in ons bestand die flesvoeding van ons krijgen. Verzorgers van tweelingen van overleden moeders hebben met nog grotere problemen te maken en we hebben altijd wel 10 verschillende tweelingen ingeschreven staan.

 

 

Scroll naar boven